SAJTÓKÖZLEMÉNY
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00009
A CSONKAHEGYHÁTI BÓBITA ÓVODA FEJLESZTÉSE
2017. augusztus 16.

Csonkahegyhát Község Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által a Terület- és Településfejlesztési Operatív program (TOP) keretén belül kiírt, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” tárgyú felhívásra benyújtott TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00009 kódszámú pályázattal 35 898 694 Ft támogatásban részesült a Csonkahegyháti Bóbita Óvoda fejlesztésére.

A projekt átfogó célja, hogy az óvodai nevelésben, illetve Csonkahegyhát, Dobronhegy, Milejszeg, Németfalu és Pálfiszeg település életében jelentős szerepet játszó Csonkahegyháti Bóbita Óvoda épülete korszerűvé, modernné alakuljon, az óvodai ellátás minőségi fejlesztése következzen be. Ez biztosítja a társadalmi igényeket, az óvoda intézmény és ezzel a település fejlődését is. Az óvoda épületének fenntartása jelenlegi műszaki állapotában már nem gazdaságos.


A beruházás célja:

  • a Csonkahegyháti Bóbita Óvoda energiahatékony külső és belső felújítása – szigetelési munkák, tetőcsere, nyílászárócsere, belső felújítás

  • játszóudvarfelújítás – a fejlesztés keretében új, a mai kor elvárásnak és előírásainak mindenben megfelelő udvari játékok beépítése

  • akadálymentesítés

  • eszközbeszerzés – az elöregedett, elhasználódott bútorok és játékok cseréje. A beszerzések összhangban vannak az intézmény szakmai programjával, hozzájárulnak annak minőségi fejlesztéséhez, az nevelési színvonal növekedéséhez, az intézményben gondozott gyerekek és a dolgozók komfortérzetének növekedéséhez.


A tervezett felújítás az akadálymentesítés feltételeinek és az energetikai elvárások figyelembevételével került megtervezésre. A felújítás keretében azbeszt-mentesítésre is sor kerül. A kötelezően előírt nyilvánosságot biztosítjuk a projekt során.

 

Csonkahegyhát Község Önkormányzata
Cím: 8918 Csonkahegyhát, Fő út 20
Telefon: +36 (92) 563-026
E-mail: korjegyzosegcsonkahegyhat@z-net.hu
Honlap: http://www.csonkahegyhat.hu/

 

Kapcsolódó dokumentum letöltése: (PDF)

Kommentek

komment